leesmij

Leesmij, informatie over deze site

Korte uitleg over deze site.

Welkom. Fryhoo Flickr Images is een test om te kijken in hoeverre we meerwaarde kunnen bieden aan een zoekmachine/index aan verzamelde fotos van Flickr en Panoramio die betrekking hebben op Friesland.
Ter info: Flickr is voor foto's wat Youtube is voor filmpjes en zijn nagenoeg ongecensureerd.
Foto's van Panoramio zijn eveneens public images, maar alleen de beste foto's worden geselecteerd voor o.a. Google Earth. Hier vindt dus selectie plaats. En wij plaatsen hier niet zozeer de door Panoramio geselecteerde foto's, maar meer de door het publiek best bevonden foto's per categorie/plaats.

Dit initiatief pretendeert -zeker op dit moment niet- volledigheid te bieden of foutloos te werken. Maar er worden gewoon erg mooie foto's van Friesland gemaakt, en op deze manier proberen we een bijdrage te leveren aan "het beeld van u/uw foto's en het beeld van Friesland".
Plaatjes zeggen meer dan duizend woorden.

De bedoeling is dat hier alleen een selectie komt van foto's die gaan over, of betrekking hebben op Friesland. Dat je al dan niet vooringesteld thematisch kunt zoeken op plaatsen, gemeenten, typisch friese items, en binnen foto's uit of over Friesland.
Daarbij hebben we de geo coordinaten (latitude, longitude) met wat plussen en minnen beperkt tot Friesland. Dus, een foto moet in Friesland gemaakt zijn. Een foto gemaakt van een Friese koe op de Dam in Amsterdam, hoe mooi ook, wordt in principe dus niet getoond.

Daarbij bieden we zoekcriteria aan in Cooliris, een grafisch en interactief erg mooie manier om (grote) hoeveelheden beeldlinks te overzien in 3D. Hiervoor heb je wel een plugin nodig die je kunt halen op Cooliris.com Daar is ook een demo te zien.
Mocht je de Cooliris plugin nog niet hebben, dan krijg je je zoekactie alleen in 2D slideshow te zien. Maar die 3D plugin is echt de moeite waard!


Een verder.. ja verder is er nog een hoop te zeggen over alle mankementen en tekortkomingen die deze site zal hebben.. maar bij voortschrijdend inzicht zullen we het e.e.a. aanpassen. De to-do list is momenteel nog te groot om hier te vermelden.
Tips, ideeen etc zijn meer dan welkom, stuur dan een mailtje naar webmaster@fryhoo.com

Mocht u uw foto's ook op deze site willen terugzien: wel, dat is simpel. Upload uw foto's naar Flickr.com, en geef de juiste 'tags' weer. Oftewel: geef aan WAAR u de foto's heeft genomen. In Flicker kan dat door deze op de 'map' te zetten. Als dat een plaats in Friesland is, dan komt u vanzelf ook in deze lijst.

Uitzonderingen waar we nog aan werken.
Als u bijvoorbeeld specifiek thematische foto's heeft gemaakt van o.a. het skutsjesilen dan worden deze foto's uiteindelijk ook opgenomen. Dat kan even duren. Dit heeft te maken met het feit dat we hier een zoekmachine/robot voor maken die ook buiten het Friese geolocation field zoekt. De 'ruis' en irrelevante foto's kunnen hier erg door toenemen, en dat moeten we even aankijken.
Normaal gesproken zoekt de zoekmachine alleen dus op plaats/gemeentenaam, maar we hebben enkele specifieke friese trefwoorden opgenomen waarop ook gezocht kan worden. Zoekacties op trefwoord worden echter niet getoond op de Google map en op Panoramio omdat deze niet werken op trewfwoord maar op basis van geolocation.
Een koe of een skutsje hebben nu eenmaal geen geo-coordinaten!:)
U kunt het echter een keer uitproberen op uw Tom Tom!

Ter info: wij nemen *uitsluitend public images* op, dus als u hier NIET in wilt verschijnen, of niet wilt dat "iedereen" (dus niet alleen wij!!) uw foto's kunnen zien of herplaatsen, verander dan de toegangsrechten van uw foto's op Flickr!

Wij werken deze site of dagelijks -of om de paar dagen bij.

Veel plezier, en bedankt voor uw bezoek!

34.204.0.181


ip